Jo Creemers

Jo Creemers

Programmering & theater

Al meer dan tien jaar is Jo theatermaker van beroep, zijn tweede carrière. Hij maakt vooral straat- en (historisch) locatietheater en voorstellingen voor kinderen. Maar hij zet ook producties op, waarin de kinderen zelf aan zet zijn. Al meer dan vijf jaar beschik hij over een ruimte in Vlaardingen, het Merlijntheater, nu vooral in gebruik als sociaal-spiritueel centrum.

‘Ik woon in Delft en in september 2017 heb ik me gemeld bij het Cultuurlab, want ik was op zoek naar een repetitieruimte voor mijn musical-kids. Maar er bleek ontzettend veel meer mogelijk! Cultuurlab wil ook een podium bieden voor theater, in de ruimste zin van het woord. En voor dat Cultuurlab-theater wil ik me graag inzetten. Workshops geven of organiseren, grensverleggend fysiek theater, festivals met bijzondere gezelschappen of artiesten op touw zetten, etc. Voor zoveel mogelijk leeftijden.

‘Wat spreekt me aan bij Cultuurlab? De sfeer: heel open minded. Het woord ‘lab’ zegt het al: alles willen uitproberen, iets betekenen voor het volk, samen aan de slag, de lage drempel en zoveel mogelijk vrije toegang voor de happenings!’