15 oktober 2019
cultuurlab
Published in post

Kindermusical over pesten in Cultuurlab

19 november 2017

Op zondag 26 november is de voorstelling te zien van de kindermusical ‘Die @#X%&-lui van hiernaast’ in Cultuurlab. De musical is een komedie over pesten, bijleggen en samenkomen. De toegang is vrij.

Deze voorstelling is het begin van een samenwerking tussen theatermaker Jo Creemers en Cultuurlab. Jean Paul Andela, programmeur bij Cultuurlab: ‘Jo Creemers is een aanwinst op gebied van (kinder)theater voor Delft én Cultuurlab. We verheugen ons op meer producties op gebied van (kinder)theater in Cultuurlab.’

De eerste voorstelling van de musical begint om 15.00 uur en de tweede voorstelling begint om 17.00 uur. De musical duurt ongeveer 40 minuten. Het is mogelijk om te reserveren, om verzekerd te zijn van een plek vooraan – via Jo Creemers: j.creemers@gmail.com.

Het verhaal
De musical gaat over twee vreemde buur-families waarvan de kinderen om de haverklap ruzie krijgen. De vonken vliegen er dan af. Tot groot verdriet van de andere buurvrouw Nadja. Ze gaat haar muzikaliteit inzetten tegen de oorlogen die bij haar achtertuin ontstaan.

Spelers
Van de Cornelis Musius-school spelen Hope Luiten, Jaylin Mahangi, Kelsey Oosterveer en Alina de Wolf mee. Van de Freinetschool Stan Reumkens. Jo Creemers  verzorgt de fysieke regie. Annette de Mos de zangregie en Nadja Zelitchenko begeleidt met de piano. Uniek: de volwassen begeleiders spelen een klein rolletje mee.

De musical wordt mede-mogelijk gemaakt door Het Meisjeshuis, Stichting SHDJ, Cultuurlab en Fonds 1818. Op zaterdag 25 november is de sponsor-try-out om 17:00 uur, in Het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112.

Over Jo Creemers
Na een carrière bij de belastingdienst heeft Jo Creemers de switch gemaakt naar het vak van theatermaker.  In 10 jaar tijd meer dan 50 verschillende, kleinschalige voorstellingen gemaakt en uitgebracht, door heel Nederland. Hij heeft zich gespecialiseerd in kinder-, straat- en locatietheater. Sinds begin 2012 heeft hij een eigen theaterwerkplaats in een voormalige kerk in Vlaardingen: Merlijntheater en hier veel concerten georganiseerd (wereldmuziek, pop en rock). Sinds enige tijd heeft Jo Creemers echter het accent van zijn theater-activiteiten verplaatst naar Delft.

Over Cultuurlab
Cultuurlab is een nieuw podium aan de Brabantse Turfmarkt 9 in het centrum van Delft. Cultuurlab biedt activiteiten en events aan op het gebied van muziek, sport, dans en muziek. ‘Cultuur moet toegankelijk en laagdrempelig zijn voor iedereen in Delft en omgeving. Dat is onze missie voor de komende jaren – samen met alle vrijwilligers bij Cultuurlab én verenigingen en partners waar we mee samenwerken, ’ aldus Wladimir Andela – bestuursvoorzitter van Cultuurlab.

cultuurlab
Scroll to Top